Voortgezet onderwijs

`Hallo hier ben ik!` SAMSUNG

Inhoud: Een toneelworkshop waar jongeren verschillende scene`s gaan bedenken, oefenen en presenteren o.l.v. de theater-lab. docent. Het uitgangspunt voor de verschillende scene`s is `IK`, het presenteren kan voor alleen de eigen groep of voor docenten en ouders / verzorgers.

Doelgroep: onderbouw  

Duur :  minimaal 2.30 uur

 

“Project BLANCO”

fotopodiumschoolgr3

Inhoud: Er is niets en aan het einde van de workshop  komt alles samen. O.l.v. de Theater-lab. docent maken de leerlingen een toneel scene. Hoe komt deze tot stand? Van het bedenken van een onderwerp/thema tot aan het presenteren van de scene. De leerlingen werken in subgroepjes waarbij het gehele proces wordt begeleidt door de docent. In de workshop komt aan bod: samenwerken / vormgeven van een idee/ schrijven van een toneeltekst / regisseren / presenteren en feedback.  

Doelgroep: bovenbouw

Duur: minimaal 3 lesuren 

 

 

“Dont think just play”

Inhoud: Een theaterworkshop geschikt voor onder- en bovenbouw leerlingen en elk type onderwijs. Op een laagdrempelige manier maken leerlingen kennis met improviseren.  De inzet van de Theater-lab. docent is d.m.v. korte spelopdrachten de leerlingen vooral niet na te laten denken maar samen te doen. De workshop richt zich op het spelprincipe: hoe meer je geeft hoe meer je krijgt. 

Duur: 1 of 2 lesuren 

 

 

foto2podiumgr3

“Vallen en opstaan”unnamed

Inhoud: De jongeren gaan aan de slag met het thema vallen en opstaan. De theater-lab. docent zal d.m.v. toneel en bewegings werkvormen het thema benaderen. In het laatste gedeelte van de workshop gaan de jongeren in subgroepjes werken aan een korte bewegingstheater scene. De workshop wordt afgesloten met het presenteren voor hun groepsgenoten en/ of docenten en ouders / verzorgers.

Doelgroep: onder en bovenbouw 

Duur: minimaal 2 lesuren

gr3podiumschool